sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Kiitos joululomasta tohtori! :)

Terve taas sairaslomalle!


On erittäin harmillista joutua viettämään joulua työssä ahertaen kun, on mahdollisuus nauttia lomasta käydä hiihtämässä, syödä erittäin makoisaa jouluruokaa ja nauttia ystvien seurasta.

Onneksi tähänkin asiaan löytyi ratkaisu. Saavuin juuri erään yksityisen lääkäriaseman päivystyksestä ja kas kummaa mitäs sieltä lähtikään mukaan.

Sairaslomaa melkein kaksi viikkoa. 

 Tällä kertaa loma irtosi vedoten vanhaan vaivaan mikään minua on "vaivannut" jo monta vuotta ainakin lääkärikäyntien perusteella. Se on tietysti selkäkipu mitä on erittäin vaikea tutkia tarkemmin kohdennan kivun alaselän alueelle mutta muutamia asioita on hyvä muistaa kuin menet vastaanotolle. Haettaessa lomaa selkäkivusta lääkärien toimenpiteet ovat erittäin kaavamaisia kuin, suoraan lääkärikirjasta otettuja.



Miksi pitäisi lomailla?

 

 

Lääkäri tekee sinulle muutaman testin. 

1. Menet hoitopöydälle makaamaan hän kokeilee alaselkäsi niveliä ja lihaksia.
Sanot: Että selkä on aivan jumissa ja kaikki liikkuminen sattuu jopa makaaminen.

2. Hoitopöydällä hän alkaa nostella jalkojasi ylös kun olet vatsallasi. Välittömästi venytysliikeen aloittaessa valitat erittäin vahvaa kipua ja pyydät häntä lopettamaan koska sinua sattuu.

3. Lääkäri käskee sinun seistä, ensiksi joudut seisomaan varpaillasi, tämän jälkeen kantapäilläsi. Kummankin toimenpiteen pitää aiheuttaa vahvaa kipua alaselän alueelle. Suorita siis liikkeet vaivalloisesti mutta älä esitä liikaa.

Testi osuus on tässä!


Voit tehostaa uskottavuutta kertomalla että olet, töissä joutunut paljon kontillasi tekemään töitä pahoissa paikoissa tai olet kotona tehnyt puuhommia tai lumitöitä. Mikä vaan hieman fyysisempi toimenpide kelpaa, kaikki kantamiseen liittyvä on erittäin tehokasta luomaan hyvän luottamuksen.

Voit myös kertoa että olet yleensä selkäkivun aikana syönyt vahvoja särkylääkkeitä mutta niistäkään ei ole oikein apua sano vaikka että et halua Panacod lääkettä koska se aiheuttaa sinulle hirveän väsymyksen ja lievää tokkuraisuutta. Näin hän olettaa että olet kärsinyt kivuista ennenkin ja et ole esittämässä kipuasi.

Vielä yksi hyvä vinkki miten voit luoda luottamusta on että kerrot selkäkivun säteilevän pakaroihin mikä on erittäin tyypillistä alaselkä kivun kanssa taistellessa.

Kiitos taas kaikille lukijoille ja hengenheimolaisille jotka haluavat tehdä jouluna muutakin kuin vain töitä :)





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti